September 2013


 

 Als je durft te luisteren naar je werkelijke zelf Zul je altijd de juiste weg kiezen

Het staat in de bespiegelingen en voorspellingen van deze tijden, maar het is vaak lastig om alles wat er om ons heen gebeurt een goede plek te geven. Heel fijne dingen wisselen zich af met vervelende dingen die mensen in mijn omgeving overkomen. En vorige zondag was daar zelfs het gekozen einde aan een leven dat, naar wij allen dachten, zo beloftevol was. En dat is slechts de kleine schaal van mijn leven, op de grote schaal van het wereldgebeuren is alles een maatje groter. Toch is het van belang, niet alleen voor onszelf maar voor ‘de wereld’, om te blijven geloven in het goede, in geluk en een betere toekomst. Onze rust bewaren. Liefde uit te stralen. Vertrouwen trekt het goede naar zich toe. Er is nog nooit iemand beter geworden van het bij de pakken neer gaan zitten, dus zie altijd het lichtpuntje, want dat is er!

In vorige nieuwsbrieven heb ik geschreven over het WETEN, over dat stuk van onszelf dat, onder invloed van alle krachtige energie in deze tijd, hoe langer hoe sterker wordt. We worden hoe langer hoe wijzer, het gaat ongemerkt, maar soms zul je het je ineens realiseren. Dat je dingen begrijpt, doorziet of aanvoelt zonder dat je er informatie over hebt ontvangen. Vertrouw daar op, als je dat doet zal het hoe langer hoe sterker worden. Ooit zei ik dat over een aantal jaren de mediums werkeloos zullen zijn, dat is wellicht iets gechargeerd, maar met het immer wijzer worden van een groot deel van de mensheid, kan dat deel zelf zien en weten wat goed voor hen en voor de wereld (ofwel moeder aarde) is.  

De laatste stukjes van mijn gefragmenteerde vakantie zitten erop. Een long weekend met een goede vriendin naar Egmond aan Zee en een midweek Zuid-Limburg met zoon Dimitri. Hoe verschillend ook, ik heb in beide gevallen erg genoten. Vanaf 2 september is alles weer begonnen. Drie dagen per week mijn baan, en daarnaast hard werken aan de publiciteit van praktijk en workshops, en de resultaten daarvan uitwerken. Wat ook weer is begonnen op 2 september is het popkoor waarin ik zing. Ik heb het zes weken moeten missen; ik heb weer genoten. Zingen is zo goed voor een mens! Met name in Limburg heb ik tijdens mijn wandelingen door de prachtige natuur de gelegenheid gehad om weer eens helemaal tot mezelf te komen. Soms zittend op een bankje mijmeren of mediteren en ook lopen kan als meditatief worden gezien, als je eenmaal in het ritme bent gaat dat vanzelf. Ik heb prachtige wijsheden en inzichten mogen ontvangen en ook heel praktisch plannen gemaakt om mijn toch drukke en onrustige leven van wat meer structuur te voorzien. Ook heb ik de gelegenheid te baat genomen om het universum er op te wijzen dat ik nu echt klaar ben voor de verkoop van mijn huis. Het is hoog tijd! Natuurlijk weet ik als geen ander dat ik de zaken niet kan forceren. Alles gebeurt op het tijdstip dat het universum daarvoor in gedachten had, forceren levert vaak alleen maar mislukkingen op omdat je dan een weg volgt die niet de jouwe is. Het is moeilijk, maar je VOELT wanneer iets juist is, of klopt. Het juiste moment, de juiste man, de juiste beslissing. Als het goed voelt, weet je dat het klopt en het ook blijvend is. Dus hoe lastig ook ……….. geduld………..

Zoals gezegd beginnen in september weer prachtige activiteiten. Er loopt een volledig traject met twee healingen en een reconnection en er is een coachings cliënt. Er zijn workshops waarvoor de deelnemers inmiddels binnendruppelen en voor het eerst sinds tijden zit ik eind september weer eens twee dagen op een beurs. Geen consulten met je gids waarbij ik het (schrijf)werk doe en de bezoeker onderuit zit, nee, geheel volgens de principes van deze tijd, ben ik slechts de aangever. We doen de verkorte versie van het transformatiespel en de kaarten vertellen hun eigen verhaal. In een klein half uur krijgt de cliënt wijsheid, antwoorden en liefde vanuit de kosmos. Lijkt me heerlijk om te doen! (Voor wie wil heb ik vrijkaarten voor deze beurs, stuur maar even een mailtje) Overigens is zo’n compact transformatiespel ook mogelijk in een consult. Als je met een vraag zit is het een heel mooie en duidelijke methode om daar duidelijkheid over te krijgen.

Bijna in één adem werd ons deze week in het nieuws medegedeeld dat met medeweten van geregistreerde reguliere behandelaars, hun patiënten de zorgverzekeraars voor tonnen, zo niet miljoenen hebben opgelicht door het uitschrijven van nepfacturen, met name van psychotherapeuten. Zijn ze al vele malen duurder dan wij, complementaire therapeuten, die ook nog een veel korter behandeltraject hebben,en dan lichten ze de zorgverzekeraars ook nog op. De goede niet te na gesproken natuurlijk. Dat bewoners in verpleegtehuizen geen recht meer hebben op acute verschoning en wasbeurt na een ongelukje, snijdt me door de ziel. Gelukkig zijn er veel verpleeghuizen die hier aan ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ zullen gaan doen. En, hoewel ik het wel had verwacht, schrok ik toch nog van het nieuws dat de PvdA haar verzet tegen de JSF had opgegeven en “wij” meer dan vier miljard uitgeven aan een volgens velen onjuiste aankoop, en dat terwijl het aantal klanten van de voedselbank zodanig stijgt dat men soms niet meer weet waar het voedsel vandaan te halen. Een leger bijna zonder tanks en helicopters, maar met peperdure straaljagers …….. ik mis geloof ik even iets. En vooruit dan maar. Groen Links heeft online een petitie tegen de JSF die je kunt ondertekenen.  Hopelijk zijn de liefdevolle energieën die door velen in die richting worden gezonden voldoende om een ingrijpen in Syrië te voorkomen. Niemand is gebaat zij escallatie in die regio. Er zijn veel cirkels die op gezette tijden mediteren in dit opzicht. Ik geef hier geen handvat, voel als je dit wilt doen maar welke het beste bij je past of bepaal zelf je tijdstip. Het gaat om de intentie!

AGENDA

15 september  Het Wiel draait om jou in Culemborg. Er is één plekje vrijgekomen. Dus snel aanmelden als je nog wilt meedoen. Wielwerk Opleidingen

21 en 22 september De  beurs  van Nicky’s Place in Haarlem. Omdat het de 33e is én het een prettige beurs is. Gewoon opgenomen hier in de agenda.

28 en 29 september Light and Spirit Beurs in Bussum Lijkt me weer heerlijk: een weekendje beurs. Ik doe een beknopt transformatiespel. Vrijkaarten op verzoek.

10 oktober  Donderdagavond, start Dialoog met je gids in vier avonden (10, 17 en 31 oktober en 14 november) Zie de website

12 oktober  Klaar voor de Ware voor Vrouwen in Amersfoort

13 oktober  Klaar voor de Ware voor Mannen in Amersfoort

19 november  Dinsdagavond: een avond “Spelen met spiritualiteit”. Verbaas je over waar je allemaal toe in staat bent. Psychometrie, foto’s en kaarten duiden etc.

14 december  Dialoog met je gids in één dag. Zie hiervoor de informatie op de website.

Luisteren naar jezelf

In deze tijden waar goeroe’s over elkaar heen buitelen om ons virtueel, dan wel live te vertellen hoe we ons leven zouden moeten leven, zou je bijna vergeten dat ALLE wijsheid in jezelf zit. Ja, in jezelf. Het is verleidelijk om dit te ontkennen en de wijsheid buiten jezelf te zoeken, maar alles wat je nodig hebt om dit leven goed en waardevol te leven heb je in je. Natuurlijk, het kan geen kwaad om eens naar de verhalen van hen die zich profileren als alwetend te luisteren, maar (en dat is niet altijd gemakkelijk) uiteindelijk is het voor jou het allerbeste om bij jezelf te rade te gaan, stil te zijn en te luisteren naar wat je innerlijke stem je te vertellen heeft. Die innerlijke stem kan vaak niet op tegen de overmacht van buitenaf en daarom komt het voor dat mensen worden aangezet om een leven te leiden, of standpunten in te nemen waar ze diep van binnen niet achter te staan. Het resultaat is een leven dat niet lekker ‘loopt’ of zelfs gezondheidsproblemen. Natuurlijk vluchten we soms ook voor die waarheid, die we stiekem wel kennen, maar die ons bijvoorbeeld kan noodzaken om het roer om te gooien en het vertrouwde los te laten. Nu we het oude dienen los te laten, geldt dat wellicht ook voor bepaalde denkbeelden die je hebt aangenomen als van jezelf. Neem eens de tijd, de rust (en een inspirerende locatie, bijvoorbeeld in de natuur) om naar binnen te gaan en werkelijk te VOELEN wie je bent. Tien tegen één dat je zult genieten van deze hernieuwde kennismaking.

En luisteren naar signalen

Ergens in juni van dit jaar viel een brief op mijn mat die niet voor mij, bestemd was. Hij was gericht aan een collega-therapeut, die ik niet kende en afkomstig van haar beroepsvereniging. Haar naam stond erop, haar adres, met weliswaar hetzelfde huisnummer en woonplaats, maar in een andere straat, en ook haar postcode. Hoe de brief in mijn bus belandde was een raadsel. Ik gooide de brief in de brievenbus die op 20 meter van mijn huis staat in het vertrouwen dat deze dan de juiste geadresseerde zou bereiken. Maar ….. twee dagen later lag ie weer op mijn mat. Ik onderzocht de envelop op eventuele verborgen streepjescodes, maar die waren in geen velden of wegen te bekennen. Nog maar een keer in de brievenbus dus. En ja hoor, hij werd weer bij mij bezorgd. Toen begon het te dagen dat ik hier wellicht ‘iets’ mee moest. Ik ben de website van de dame in kwestie eens gaan bekijken en zag dat, naast het feit dat haar praktijk bijna bij mij om de hoek zit, we erg veel overeenkomsten hebben. Door de vakantieperiode werd het contact wat uitgesteld, maar ook zij vond dat zo een bijzondere manier van ‘ontmoeten’ maar eens onderzocht moest worden. Inmiddels was het eind augustus en had iemand in mijn naaste omgeving dringend behoefte aan een goede energetisch therapeut. Je begrijpt het al. We hebben haar gebeld, ze maakte meteen ruimte, het klikte geweldig en na één sessie is de persoon in kwestie alweer een stuk meer bij de mensen. Het universum heeft soms vreemde verrassingen voor ons ………

14 september 2013 Dag van de Amateurkunst Amersfoort.

Aanstaande zaterdag is het centrum van Amersfoort gevuld met verdienstelijke amateur-kunstenaars. ‘Mijn’ Popkoor Pebbles treedt op: 11.30 – 12.00 uur Muziekschool Muurhuizen 14.00 – 14.30 uur De Observant (naast het Stadhuis) Zie je me ook eens in een andere rol J

Schaliegas,

Boxtel kan nog zo hard tegen zijn ….. de kaarten lijken geschud. Tijd voor minister Kamp en ons om nog eens te kijken naar een indrukwekkende aflevering van Tegenlicht: Gasland. Tien tegen één dat je daarna ook wilt dat we voor een andere oplossing dan schaliegas kiezen.

E-nummers

We hebben inmiddels wel geleerd dat we lichtelijk kritisch moeten kijken naar wat hetgeen ons in de supermarkt wordt aangeboden allemaal bevat aan kunstmatige en soms gevaarlijke toevoegingen. Onlangs kreeg ik van iemand deze lijst van E-nummers toegestuurd, met daarop achter elk nummer hoe goed of slecht dit voor ons is. Wat een schrik! Er zijn maar weinig van die stoffen die het predikaat ‘veilig’ krijgen en veruit de meesten worden afgeraden of hebben zelfs “echt vermijden” als credo meegekregen. Voor mij een reden te meer om mijn boodschappenjacht nog meer te verplaatsen naar de biologische winkel. Een tip: ik heb alle rood vermelde nummers in mijn telefoon gezet. Dan is één blik op mijn scherm in de winkel voldoende om te weten wat ik koop.

Oeps!

We sluiten af met een een onbetaalbaar filmpje over een schuldebewuste kat, maar 30 seconden, mis het niet!

Een prachtige septembermaand gewenst. Vergeet niet te genieten van al het moois dat ook de invallende herfst weer te bieden heeft. De uitsmijter van deze maand geeft ons weer iets om over na te denken. Graag tot de volgende nieuwsbrief!

Everyone you meet, is fighting a battle you know nothing about. Be kind ……. always.

Hartegroet,