November 2013


In het licht van de goede voornemens: december en januari APK gesprek of Reconnective Healing € 50 en/of maak een ‘verder-dan-vision-board’   NOVEMBER 2013

Je bent wie je bent, En dat is goed!

Aan de late kant deze nieuwsbrief, maar blijkbaar moest dat zo zijn. Nu kon ik nog de krachtige boodschap van Little Grandmother meenemen én de tekst van Geert Kimpen, die mij diep raakte. Door omstandigheden heb ik enige tijd wat afstand moeten nemen van mijn prachtige werk. Het Universum begrijpt dat en daardoor lag de toevoer van cliënten en cursisten bijna stil. Inmiddels is er weer meer ruimte. Ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad komt, en heb met hart en ziel de rol vervuld die het Universum mij heeft toebedacht. Soms was het zwaar, maar als je iets met liefde doet dan realiseer je de zwaarte pas achteraf. Dat maakt de ervaring dan alleen maar waardevoller.

Het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen. Maar wat als je die doos met slingers nu even niet kan vinden? Dat het leven op je valt als een loden last. Wat valt er dan nog te feesten? Het is noodzakelijk dat je de onderstroom in je leven serieus neemt. Je kunt heel lang aan de oppervlakte blijven zingen en dansen terwijl je hart bloedt, maar ooit barst de bom. Dan roept je systeem je een halt toe. Vaak met een crisis waardoor je gedwongen bent op de rem te trappen en te gaan werken aan jezelf. Maar hoe weet je of je de signalen die je krijgt ook serieus moet nemen, of dat je teveel in je ‘slachtoffer-rol’ zit? Het is goed om regelmatig stil te zijn,/staan te mediteren als je het zo wilt noemen. En bij jezelf te rade gaan. Maar beter is het om, wanneer je twijfelt of de haperingen in je leven of je stemming serieus moeten worden genomen, te investeren in een gesprek met iemand die je ook zou kunnen helpen als het serieus mis zou zijn; een therapeut/coach! Ik schrijf dit niet om mijn eigen straatje, of dat van mijn collega’s schoon te vegen. Ik durf te beweren dat het voor iedereen nuttig en raadzaam zou zijn om één keer per jaar een goed gesprek met een therapeut aan te gaan. Gewoon, net als je een APK voor je auto hebt. Werk de kleine dingen uit, zodat ze niet kunnen uitgroeien tot iets substantieels. Het bovenstaande deel ik met jullie nadat ik binnen één week twee lieve mensen in mijn omgeving heb horen verzuchten: “Ik had veel eerder hulp moeten inroepen; nu is het veel te ver gegaan en moet ik keihard werken om weer terug te komen. Dat had niet gehoeven.” In december én januari zijn APK gesprekken 50 euro! Maak even per mail of telefoon een afspraak. (Ook in Alkmaar!)

Het zijn bewogen tijden in vele opzichten. Ook voor mij persoonlijk. Er zijn hoogte- en dieptepunten, uitersten, onverwachte liefdevolle gebaren, maar ook tegenvallers, bij personen en zaken. I go with the flow. Leef in het nu. Dan geniet ik van de prachtige dingen die gebeuren, tel dankbaar mijn zegeningen en weet dat de vervelende dingen ook weer overgaan. Want hoe hard je ook probeert om altijd het positieve te zien, vanuit liefde te leven en te geven, er zullen altijd momenten zijn dat je door het leven op de proef wordt gesteld. Daar ontkomt niemand aan. Zij die beweren daaraan te (zijn) ontkomen spreken niet de waarheid. Dankbaarheid is de basis van creatie. Ik hoorde zelfs dat dankbaarheid je DNA verandert en dat kan beïnvloeden hoe je leven verloopt. En hebben we hier niet heel veel om dankbaar voor te zijn? Natuurlijk valt er altijd iets op af te dingen, maar in grote lijnen zijn we bofferds hier in West-Europa. Niet alleen wat betreft de basiswaarden van het leven, maar we leven, met name in Nederland ook nog eens in het ‘lichtste’ en liefdevolste deel van de wereld. In die zin dat hier zoveel lichtwerkers zijn, dat op de wereldkaart Nederland, als één van een paar landen licht uitstraalt, licht en liefde. Over boffen gesproken. Natuurlijk realiseer ik me dat er zaken zijn die je van je stuk kunnen brengen, je zorgen geven. Maar blijf positief, blijf constructief en heb vertrouwen dat het universum voor ons zorgt.

Het slechter wordende weer maakt dat we weer vaker binnenzitten. Mijn dochter logeert een tijdje bij me en is handig met het opzoeken van series die ons aanspreken. Robin Hood, bijvoorbeeld en Merlin. Beiden handelend in het Engeland van lang vervlogen tijden. Ontroerd was ik door de documentaire over Marina Abramovi, wat een indringend stuk film en wat een boeiende vrouw. En ook tranen, maar dan van het ongecompliceerd lachen kreeg ik bij de door zoon Dimitri meegebrachte film Paul. Over twee onbenullige Engelsen die in de VS een aliën ontmoeten en hem helpen; hilarisch bij tijd en wijle. En lachen is zo goed voor een mens! Natuurlijk betekent binnen zijn ook lezen. Het boek dat ik over het creëren van de goede energie in je huis, in combinatie met Feng Shui aan het lezen ben, zal ik in een latere nieuwsbrief behandelen. Boeiend, heel boeiend.

Met liefde en bergkristallen kunnen we de wereld redden! Vaak weet ik niet waarom het gewoon niet lukt met de nieuwsbrief. Dan stroomt het niet, en schrap ik meer dan ik schrijf. Nu ook weer. Totdat ik een paar dagen geleden deze “urgent message’ ontving van Little Grandmother. Die moest er gewoon nog in. De boodschap spreekt voor zich: laat je niet bang maken, maar DOE iets! Neem kristallen, laad ze op met je liefde en geef ze weg, stuur ze naar Japan of gebruik ze gewoon zelf. Het filmpje duurt 11 minuten, maar kijk alsjeblieft. Het is belangrijk. Nu eens niet alleen voor ons, maar voor de hele wereldbevolking én voor Moeder Aarde. Samen kunnen we meer dan we denken! En de trilling van liefde is zo hoog; dat werkt echt! En als we het over kristallen hebben, dan zijn dat ‘knuffelstenen’ van bergkristal, zoals deze.

 

"Our house is on fire. Rather than argue about how fast it's burning, we need to start throwing buckets of water." - Michael Brune, Director, Sierra Club, Sept. 27, 2013 over de klimaatsituatie op aarde. Ontroerde baby Het raakte me. Zo’n wijs wezentje dat ontroerd is als haar moeder zingt. Wat een bijzondere kinderen krijgen we in onze schoot geworpen in deze tijden…….

Ik wil je troosten …

Het boek “Rachel of het mysterie van de liefde” las ik in één adem uit. Ik benaderde schrijver Geert Kimpen want het thema van het boek was gelijk aan dat van mijn workshop ‘Klaar voor de Ware’. Zodanig zelfs dat hij het goed vond dat bij de lezingen die hij erover gaf, mijn folders mochten liggen. Ik daarentegen beval in nieuwsbrief én workshop zijn boek aan, een win-win-situatie. Daarna werd het een beetje stil tussen ons J En op deze zondagochtend, als ik bijna mijn nieuwsbrief verstuur, krijg ik die van hem en daar staat wel zo een prachtige tekst in …… die wil ik jullie niet onthouden. Iedereen zal zich in één of meer strofen herkennen. Ook ik werd geraakt. Lees het maar en voel je omarmd, niet alleen door Geert maar ook door mij en iedereen die om je geeft. De tekst.

Goede voornemens?

Maak een ‘verder-dan-vision board’ 17 december! Een heel krachtig medium om je intenties voor het nieuwe jaar uit te zetten is een vision board. Nog krachtiger wordt het als je dat maakt in een groepje; samen de energie bundelen voor alle intenties. En we gaan een stapje verder want onder de bezielende leiding van dochter Roos (styliste in opleiding) maken we een ‘verder dan vision’ board. Met driedimensionale elementen. Een gezellige, laagdrempelige en creatieve avond in de zin van de Secret. We werken in symbolen want het Universum begrijpt ons toch wel. Bijdrage 20 euro incl. koffie, thee, alle materialen en spirituele (Ellen) en creatieve (Roos) begeleiding. 17 december 2013, Utrechtseweg 66 Amersfoort. Meer info en aanmelden hier

14 december 2013

Dialoog in één dag! Nu is je kans!!! Leer op verantwoorde wijze communiceren met je gids(en). Ervaar hun onvoorwaardelijke liefde en deel in hun wijsheid! Meer informatie en inschrijven hier

Nieuwe locatie in Amersfoort!

In Amersfoort wordt begin maart een nieuw pand geopend met een café-achtige ruimte die heel geschikt is voor het houden van lezingen, spirituele avonden en workshops. Er vinden nog veel meer culturele activiteiten plaats in de breedste zin van het woord en het is dus ook een mogelijkheid om wat ik aanbied eens ter kennis te brengen van een breder publiek dan de bezoekers van spirituele websites, -winkels en -centra. Mijn plan is om in ieder geval éénmaal per maand een avond te organiseren met een betekenisvolle film, een lezinggever of dergelijke. Hierover begin maart meer. Wie weet zijn er onder jullie ook wel die (met wat voor doel ook) een locatie zoeken voor lezing, workshop, vergadering etc. etc. Meer hierover in de nieuwsbrief van februari 2014.

Reconnective Healing voor dieren

Een goede kennis van me heeft twee hondjes. Een paar maanden geleden scheurde een van de twee een groot stuk van een kauwbotje en dat bleef steken in zijn slokdarm. Dat moest operatief verwijderd worden en daarvan kreeg hij een behoorlijke tik. Het andere hondje had afgelopen week middenoorontsteking. Liep te piepen, schudde maar met haar kop en was heel onrustig. In beide gevallen vroeg de dame in kwestie me of ik een Reconnective Healing wilde sturen. En ziehier. In beide gevallen viel de hond in een diepe, ontspannen slaap en na het wakker worden waren ze alweer een stuk opgeknapt. En dat na het sturen van ongeveer een kwartier Reconnective Energie. Soms, als mijn eigen hondje naast me op de bank ligt, dan geef ik haar ook wat van die energie. Het is dan niet per se ergens voor nodig, maar ik zie hoe ontspannen ze kan genieten van de stroom warme krachtige energie. Voor mensen (die veel groter zijn dan hondjes) weet ik dat het werkt. Dus het was te verwachten dat wat mijn collega’s beweren ook klopt, maar na goede ervaringen met ‘vreemde’ honden durf ik nu ook te zeggen. Reconnective Healing voor dieren: het werkt!

Nieuw: Facebook pagina Ellen Engelman, ik help je met hart en ziel! Graag ‘liken’ en als het even kan delen met je eigen vrienden J

December Reconnective Healing maand

Uiteindelijk is alles energie. Ook wij. Het is misschien vreemd om je ons zo voor te stellen, maar het is zo. Zie het zo voor je dat ook elke cel energie is en dat verstoringen in de cellen verstoringen in die energie zijn. Energie van buitenaf kan dat weer in balans brengen c.q. genezen. Bij Reconnective Healing gebruiken we energie met een uitzonderlijk hoge trillingsfrequentie die zelf haar weg zoekt naar de plekken waar ze hard nodig is. We hoeven ons niet te concentreren op bepaalde zones of locaties. De intelligente energie vindt haar bestemming vanzelf. En heelt op mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek niveau. Er zijn al veel wonderen gebeurd, maar er valt nooit iets te garanderen. Door sommige (ziekte)processen moet iemand heen, dat hoort bij de lessen van dit leven. Daar kan zelfs de krachtigste healing niets aan veranderen. Maar ook zonder garanties is zo een Healing een heerlijke ontspannen belevenis waar hoe dan ook zaken worden opgelost/genezen en waarvan je veel energie krijgt. In het kader van de goede voornemens en het loslaten van het oude, is er in december en januari een speciale aanbieding voor de Reconnective Healing. Daar waar je anders 75 euro betaalt, reken ik voor een Reconnective Healing, ongeacht de duur in december en januari 50 euro. (Huisdieren 25 euro)

Zwemvriendjes Een bijzondere vriendschap, in een mooi land/zee schap en dan ook nog als achtergrond één van de mooiste nummers ooit geschreven. Dát wil ik met jullie delen.

Dankbaarheid

Ik heb het hierboven al geschreven: creëren doe je vanuit dankbaarheid. En hiervoor heb ik het al vaak opgeschreven, ik vertel het in cursussen, lezingen en tegen wie het maar horen wil. Wees dankbaar! En dan doe ik zelf een 21-daagse ‘Dankbaarheids-marathon’ en kom ik op de dag waarop dankbaarheid voor je levenspartner aan de orde is. Ineens schiet ik in de weerstand; Hallo, ik héb geen levenspartner, dus waarom zou ik daar dankbaar voor zijn. Gisteren de kinderen, eergisteren de ouders, ok, maar waarom moet ik nu dankbaar zijn voor die partner die ik niet heb???? Gelukkig viel binnen enkele seconden het kwartje. Wat ik altijd zo goed voor die ander weet, heb ik uiteindelijk ook geïntegreerd bij mezelf. Juist als ik dankbaar ben voor die partner, dan komt ie eraan. Dan geef ik daaraan extra kracht. Het is wel een kwestie van goed formuleren: je zegt “Ik ben dankbaar voor mijn levenspartner” of “ik ben dankbaar dat ik voldoende middelen heb” . Leg de nadruk op het positieve, want waar je aandacht naar uitgaat, dat trek je naar je toe. Dus we negeren het gebrek, want anders zou je juist dat naar je toe trekken. Dankbaarheid heeft ook een hoge energietrilling. En hoe hoger de energietrilling die je uitstraalt, hoe hoger ook de trilling is van hetgeen je aantrekt. Negatieve zaken als woede, verdriet, angst etc. hebben een lage trilling.

Dat was het maar weer voor deze keer. Over een week of twee valt alweer de nieuwsbrief voor december in jullie box. Dan ben ik weer ‘bij’ en krijgen jullie de nieuwsbrief aan het begin van de maand in plaats van ergens aan het einde. Er is altijd voldoende te delen en te melden. Ik wens jullie een mooie rest van de novembermaand. Maak het gezellig in deze periode waarin het vroeger donker wordt. We spreken elkaar weer. En het onderstaands is een ‘o ja’ uitspraak maar belangrijk genoeg om hem weer eens op te schrijven.

Liefde is geen relatie, liefde is een staat van zijn.

Hartegroet,